De keuze van een Album van een bepaalde Band of Artiest

(150) Randy Newman – Sail Away

Randy Newman beschouw ik als een van de grootste tekstschrijvers en muzikanten in de geschiedenis van de moderne muziek. Maar vreemd genoeg heb ik eigenlijk nooit alles van hem gekocht. Newman verstaat de kunst om mensen emotioneel te raken door zijn vakmanschap. Misschien nog wel meer dan DylanVan MorrisonTom WaitsStephen StillsJackson BrowneMorrissey of Nick Cave. Het verzamelalbum Lonely At The Top is heel lang het enige album op CD geweest (wel heb ik ooit nog eerder in mijn eigen muzikale prehistorie de LP Land Of Dreams gekocht, ergens in 1988, toen dat uitkwam) dat ik van hem had. En eigenlijk staat alles op die CD wat er van hem toe doet. Love StoryI Think It’s Going To Rain TodayMama Told Me (Not To Come)RednecksIn Germany Before The WarRiders In The RainBirminghamBaltimoreLouisianaShort People en I Love L.A. Pas later heb ik die andere albums aangeschaft, waar een groot aantal van deze nummers ook allemaal op terug te vinden zijn: op Sail Away (1972), Good Old Boys (1974) en Little Criminals (1977). 

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.