(1572) Jack White – Blunderbuss (2012)

Van de drie CD’s die ik van Jack White in mijn 1760 lijst heb staan, die van The RaconteursThe White Stripes en deze, vind ik dit soloalbum de minste. Van die andere band, The Dead Weather, waar White actief in is geweest heb ik nooit iets gekocht. Jack White doet altijd wel interessante dingen (ook als producer, als eigenaar van een studio en als beheerder van een eigen label) dat me kan boeien. Hij is een vrije geest, bij wie de kwaliteit van de muziek altijd op de voorgrond staat. Bovendien houd ik van zijn manier van zingen (krijsend, schor en vals), en vooral van zijn melodieuze en maniakale gitaarspel. Voor me zelf is hij, hoe zal ik het omschrijven, een voorbeeld van die typische rockartiest die je kunt zien als vernieuwer en tegelijkertijd altijd terug gaat naar de traditie en het wezen van de muziek.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.