Playboy Jazz Festival 1959

Het Playboy Jazz Festival werd voor het eerst gehouden in 1959. Het zou vervolgens, om het vijfentwintig jarig jubileum van het gelijknamige tijdschrift te vieren, twintig jaar duren voordat er een tweede editie in de Hollywood Bowl in Los Angeles zou komen. Sindsdien is het daar op die locatie altijd gebleven. Tot 2019 heeft het festival twaalf keer plaats gevonden. Het werd gehouden in Chicago en trok 68.000 jazzliefhebbers, voor wie een kaartje $5,50 zou kosten. Het Playboy Jazz Festival was het eerste overdekte jazzfestival in de geschiedenis van de jazz. Het werd gehouden van vrijdag 7 augustus tot en met zondag 9 augustus, en georganiseerd door wie anders dan Hugh Hefner. Er staan een aantal muzikanten in mijn 1760 lijst die daar toen optraden, zoals Count Basie & His Orchestra, Stan Kenton, The Dave Brubeck Orchestra, en nog drie anderen.

This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.