Aphex Twin – Selected Ambient Works II (1994)

Dit album is de opvolger van Selected Ambient Works 85-92 van twee jaar eerder. En is ambient techno. Aphex Twin is Richard David James. De man heeft ook vooral onder de naam AFX zo’n tien albums uitgebracht. Selected Ambient Works II is een dubbelalbum, telt vierentwintig nummers en duurt zowat drie uur. Veel te lang wat mij betreft. Had beslist korter gekunt. Uitgebracht door Warp (ALBUM TOP 1760 – Boards Of Canada en Mark Pritchard). James heeft dit album zelf geproduceerd en is volgens hem ontstaan uit een droom die hij ooit een keer heeft gehad. Soms denk je deze muziek is vervelend en soms denk je deze muziek is brilliant. Het zal er wel ergens tussen in liggen.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.