Top 10 Albums met Aantal Nummers

In deze top tien staan de eerste achtentachtig albums in mijn 1760 lijst waar elf nummers op staan. Bovenaan staat The Band met Music From Big Pink (op plek 4), en op de tiende plek staat Mixed Bag van Richie Havens (op plek 88). Er staan drie Dylan nummers in, This Wheel’s On Fire (Dylan/Danko), I Shall Be Realeased en Just Like A Woman (The Band en Richie Havens), en twee keer twee dezelfde nummers, Change Gonna Come en Respect, allebei op die van Otis Redding en Aretha Franklin. Verder staan er een aantal nummers in met namen als Lonesome Suzie, Christine, Hey Joe, John Riley, Adam, Sandy, Handsome Johnny en Eleanor Rigby. Er staat een Beatles nummer en een Rolling Stones nummer op de albums van Otis Redding en die van Richie Havens. Er staan een paar soul albums in en een paar blues albums, van Albert King, Otis Rush en van Big Walter Horton with Carey Bell. Andere voor mij bekende nummers zijn Tears Of Rage, My Girl, Wonderful World, Kansas City, Oh Pretty Woman, Eight Miles High, Somebody To Love, White Rabbit en I’m Waiting For The Man.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.