Summer Jam at Watkins Glen 1973

Summer Jam at Watkins Glen was een eendaags festival in juli 1973 waar drie bands optraden. The Band, Grateful Dead en The Allman Brothers Band. Er kwamen zo’n 600.000 mensen op af. In feite was dit een veel groter festival dan Woodstock, dat een paar jaar eerder in 1969 gehouden was. Het verschil is echter dat mensen het nog wel over Woodstock hebben en niet over dit festival. Misschien komt het omdat er op Woodstock zo’n dertig bands en artiesten optraden en op Watkins Glen maar drie. En Woodstock duurde natuurlijk ook drie dagen. En misschien ook wel omdat het politieke landschap was veranderd en de Vietnam Oorlog was afgelopen. Woodstock was Love & Peace: op Watkins Glen kwamen heel veel mensen die deze drie bands waarschijnlijk al meerdere keren hadden zien optreden. Ook een verschil misschien is dat er van Watkins Glen nooit een officiele dubbel LP is verschenen en ook geen film. Maar qua aantallen overtrof het Woodstock wel degelijk. En qua bezetting was dit natuurlijk ook het neusje van de zalm.

This entry was posted in Blog and tagged . Bookmark the permalink.