Marcus King – El Dorado (2020)

Young Man’s Dream is het openingsnummer van het al in januari verschenen album El Dorado. Marcus King is de frontman van The Marcus King Band, waarvan al eerder drie albums zijn verschenen. King komt uit een muzikale familie, Hij is de zoon van Marvin King en kleinzoon van Bill King (zie de recensie). El Dorado is blues rock, country rock en southern rock, en laat wel horen waar deze man zijn inspiratie vandaan heeft gehaald. Duane Allman, Waylon Jennings, en jawel, BB King, dat je bijvoorbeeld duidelijk kunt horen op het nummer Wildflowers & Wine. Het album is geproduceerd door Dan Auerbach van The Black Keys (net als het album Singing For My Supper van Early James dat ik ook in 2020 heb gekocht). Auerbach speelt op El Dorado zelf ook bas en gitaar op alle nummers. Uitgebracht door Fantasy Records (ALBUM TOP 1760 – o.a. Dave Van Ronk en Creedence Clearwater Revival) en is opgenomen bij Easy Eye Sound, dat ook eigendom is van The Black Keys zanger en gitarist.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.