De uitklaphoes van de LP #20

All The World’s A Stage van Rush

All The World’s A Stage, uitgebracht in 1976, is het eerste live dubbelalbum van Rush. Heb hem ergens in de tweede helft van de jaren zeventig gekocht. In ieder geval nadat ik Hemispheres aangeschaft had in 1978. Op dit album staan een aantal live opnames van de eerste vier albums, namelijk Rush, Fly By Night, Caress Of Steel en 2112, uit 1974, 1975 en 1976. Het is opgenomen tijdens de 2112 tour in Massey Hall in Toronto. En is geproduceerd door wie anders dan Terry Brown, de vaste producer van Rush tot en met het album Signals uit 1982, het negende studioalbum van Rush. Van het nummer 2112 van het album 2112 worden helaas een paar stukken gemist (part IV en V), en helaas staat er ook geen enkel nummer van kant B van Caress Of Steel op. Maar goed, van alle livealbums van Rush, en ik heb er wel een aantal ook op LP, is dit nog steeds mijn favoriete. Net als dat de in dit jaar overleden Neil Peart, nog steeds een van mijn favoriete drummers is. Rush Rules Forever!

This entry was posted in Blog. Bookmark the permalink.