Top 10 Instrumentale Albums

In deze top tien staan voornamelijk jazz artiesten. Miles Davis, Dexter Gordon, Charles Mingus, Quincy Jones en ook Hank Mobley. Bovenaan staat Jimmy McGriff met het album I’ve Got a Woman, die het bespelen van het Hammond B-3 orgel tot een kunst verhief. Net als Baby Face Willette trouwens, ook een Hammond orgel speler. Mike Oldfield bespeelt zo’n beetje ieder instrument denkbaar, en Freddy King en Jeff Beck zijn uiteraard gitaristen. Blazers staan er ook in: Davis (trompet), Mobley (saxofoon) en Gordon (saxofoon). Quincy Jones is op het album Big Band Bossa Nova, uit 1962, alleen dirigent en arrangeur. Charles Mingus is bassist. Verder zijn het allemaal soloartiesten. Bassist Paul Chambers (o.a. ook Sonny Clark, Art Pepper, en de Red Garland Trio) doet overigens op drie albums mee. Op die van Miles Davis, Dexter Gordon en die van Hank Mobley.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.