(1354) Hope of the States – The Lost Riots (2004)

Hope of the States was een post indierockband uit Chichester, Engeland. De band ontstond uit de jeugdvrienden, zanger en songschrijver Sam Herlihy, instrumentalist Anthony Theaker en gitarist/zanger James Lawrence, vergezeld door drummer Simon Jones en violist Mike Siddell. Paul Wilson trad later toe als vaste bassist vanaf 2002, en Michael Hibbert trad later toe als gitarist. Hope of the States als band ontstond in 2000, terwijl ze op de universiteit zaten. Het album, The Lost Riots, werd uitgebracht kort na de dood van James Lawrence, die tijdens de mixage ervan zelfmoord pleegde. The Lost Riots is een echt gitaar album. Het is zeer atmosferisch, met veel drama en bombast dat op een gegeven moment vaak lijkt te exploderen zonder dat het dan tot een climax komt. Het zit allemaal tegen het epische en het maniakale aan. Het zijn allemaal opzwepende composities. Beste nummers zijn Don’t Go To PiecesThe Red The White The Black The BlueBlack Dollar BillsSadness On My BackGeorge Washington en Me Ves Y Sufres. The Lost Riots is een bijzonder album. Grotesk gebracht met wijdse vergezichten en zeer warm. Jammer alleen dat ze een beetje erg veel op Muse lijken. Uiteindelijk heeft deze band maar twee albums uitgebracht. Het tweede album Left was meteen het laatste. Uitgebracht door Sony.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *