(1359) Ana Moura – Para Alem Da Saudade (2007)

Prachtige muziek van deze Portugese fado zangeres. Ana Moura, geboren als Ana Claudia Moura Pereira, bracht deze derde CD van haar uit in 2007. Dit album zit dicht tegen de traditionele fado aan. Het klinkt zeer fris en fruitig. Persoonlijk word ik van deze muziek zeer vrolijk. De stem van deze zangeres is ronduit betoverend. Het is muziek dat nooit teleurstelt. Zoals gewoonlijk (net als met flamenco gitaristen) met ook uitmuntende muzikanten, in dit geval met Custodio Castelo en Jorge Fernando, van wie ik zijn album Velho Fado ook in mijn 1760 lijst heb staan. Zeven composities zijn ook van hem. Vaga,No Azul Amplo Solta is een duet met de Spaanse zanger en acteur Patxi Andion. En ook zeven nummers (volgens mij alleen in Portugal, maar zeker weten doe ik dat niet) zijn als single uitgebracht: O Fado Da ProcuraNao Fui EuAte Ao Fim Do FimOs BuziosA Voz Que Conta A Nossa HistoriaMapa Do Coracao en Velho Anjo. De saxofonist van de Stones, Tim Ries, speelt mee op het laatste nummer A Sos Com A Noite. En ook dat nummer is en van de vele hoogtepunten van dit album. Uitgebracht door World Village.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *