Bonnie ‘Prince’ Billie – Keeping Secrets Will Destroy You (2023)

Niemand anders dat Will Oldham, ook wel bekend als Bonny ‘Prince’ Billy, kan zijn gevoelens zo mooi vertalen naar de meest prachtige liedjes. Met zijn devote klaagzang weet hij je meteen te ontroeren. Keeping Secrets Will Destroy You, opgenomen in Louisville met lokale muzikanten, is een album met op sommige nummers alleen maar zijn stem en zijn gitaar, en op een aantal subtiel op de achtergrond soms alleen met een viool, mandoline, orgel, saxofoon en met een achtergrondzangeres. Drums zijn er niet op te horen. Het klinkt allemaal alsof hij ergens in de Appalachen een berg is opgelopen met alleen een gitaarkoffer in zijn hand en daar spontaan mensen heeft opgezocht om daarmee te musiceren. Het doet allemaal zeer traditioneel aan. Alle twaalf nummers zijn een combinatie van indie folk, roots en americana en blijven allemaal bij je hangen: Behold! Be Held!Blood Of The WineSing Them Down TogetherTrees Of HellRise And Rule(She Was Born In Honolulu) zijn van grote schoonheid en zijn allemaal om te koesteren. Net als zijn album uit 2021 samen met Matt SweeneySuperwolves, ook uitgebracht door Palace Records/Drag City.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *