(1370) Devo – Freedom Of Choice (1980)

Devo was een Amerikaanse new wave-band uit Akron, Ohio, opgericht in 1973. Bekend van de gele tyvek-pakken tijdens optredens. De klassieke line-up van de band bestond uit de broers Mark en Bob Mothersbaugh, Gerald en Bob Casales en Alan Myers. Wat mij betreft te vergelijken met de muziek van The B-52’s en The Tubes en misschien ook wel met Talking Heads. Freedom Of Choice was het derde album. En bestaat uit strakke, puntige en een beetje spastische nummers. Als je daar goed naar luisterd besef je hoe goed die eigenlijk nog steeds zijn. Deze nummers zijn vooral ook zeer grappig, cynisch en ironisch, en door de synthesizers zeer zeker ook best wel dansbaar. Op dit album staat de grootste hit van Devo Whip It wat de band verschillende televisieoptredens opleverde, waaronder op The Merv Griffin Show, American Bandstand en twee optredens in de sketchcomedy- en varieteshow Fridays. Maar meerder nummers zijn meer dan uitstekend: Girl U WantFreedom Of ChoiceGates Of SteelPlanet EarthCold War en Don’t You Know. Een gepland optreden in The Midnight Special werd geannuleerd toen presentatrice Lily Tomlin de video voor Whip It zag en bezwaar maakte tegen de inhoud. Wat toch eigenlijk best wel vreemd is, want dit is toch (mijn mening althans) een van de meest komsiche video’s die ooit is gemaakt. Opgenomen in The Record Plant (AT 1760 – Black SabbathYngwie MalmsteenSoda Stereo), geproduceerd door Robert Margouleff en uitgebracht door Warner Brothers (AT 1760 – o.a. Red Hot Chili PeppersPaul SimonGrateful DeadFleetwood Mac en Peter Paul & Mary).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *