(1380) St. Vincent – St. Vincent (2014)

Anne Erin Clark, beter bekend als St. Vincent, is een Amerikaanse muzikante. Haar muziek staat bekend om complexe arrangementen met behulp van een breed scala aan instrumenten. Geboren in Tulsa, Oklahoma, groeide ze op in Dallas en begon haar muziekcarriere als lid van de Polyphonic Spree. Ze was ook lid van de tourband van Sufjan Stevens voordat ze in 2006 haar eigen band oprichtte. Haar debuut soloalbum, Marry Me, werd uitgebracht in 2007, dat opgevolgd werd door Actor (2009) en Strange Mercy (2011). In 2012 bracht Clark Love This Giant uit, een album gemaakt in samenwerking met David Byrne van Talking Heads. Dit vierde studioalbum, St. Vincent, uit 2014, is tegelijkertijd zeer complex en toegankelijk, intelligent gemaakt, en zeker niet zwaar op de maag. Met veel gitaareffecten en elektronische grooves, samen met haar hallucinerende stem, weet ze een constante gevoelige snaar te raken. Het is een afwisselend album waarin je eerst Madonna hoort, daarna Sinead O’Connor en daarna weer Alanis Morissette. Uitgebrachte singles zijn Birth In ReverseDigital WitnessPrince Johnny en Regret. St. Vincent heeft met dit album een eigen wereld gecreerd. In 2014 werd dit album door verschillende websites uitgeroepen tot album van het jaar. Geproduceerd door John Congleton (AT 1760 – Wild Beasts).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *