(1395) Calexico – Carried To Dust (2008)

Calexico is een band uit Tucson, Arizona. De twee belangrijkste leden, Joey Burns en John Convertino, speelden voor het eerst samen in Giant Sand, waaruit ook Howe Gelb komt. Het debuutalbum van de band verscheen in 1996. Hun muzikale stijl is beinvloed door traditionele Latijnse klanken als mariachi, conjunto, cumbia en tejano, vermengd met country, tex-mex, jazz en post rock. Carried to Dust is het zesde studioalbum uit 2008 en bevat een aantal gastmuzikanten als Iron & Wine, Tortoise’s Doug McCombs, Pieta Brown en Amparo Sanchez. Zoals het uitstekende openingsnummer Victor Jara’s Hands begint (over de Chileense protestzanger die in 1973 is vermoord en waaraan veel artiesten en bands in het verleden een eerbetoon hebben verleend – denk aan U2, Simple MindsThe Clash en James Dean Bradfield) blijft het op het hele album op een hoog niveau doorgaan. De aandacht blijft constant vastgehouden. Met veel diepgang, afwisselende ritmes en prachtige arrangementen; het is een levendig album met een hoge spanningsboog: spookachtig en mysterieus. En de half fluisterende stem van de zanger geeft het allemaal nog eens een extra lading. Mooiste nummers zijn Two Silver TreesWriter’s Minor HolidayThe News About WilliamSarabande In Pencil FormHouse Of Valparaiso en Inspiracion. Met veel mariachi en country invloeden en uitgebracht door Quarterstick Records/City Slang (AT 1760 – Arcade Fire).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *