(1400) The Corrs – Forgiven, Not Forgotten (1995)

The Corrs is een Ierse band uit Dundalk bestaande uit zussen Sharon Corr (viool), Caroline Corr (drums), Andrea Corr (zang en tinwhistle) en hun broer Jim Corr (gitaar). Vanaf 1995 hebben The Corrs zeven studioalbums uitgebracht, maar was de band vanaf 2005 tien jaar inactief omdat Jim en Caroline gezinnen grootbrachten, terwijl Andrea en Sharon solocarrieres nastreefden. Hun zesde studioalbum, White Light, werd uitgebracht in 2015 en ging gepaard met een Europese tournee. Twee jaar later verscheen in 2017 nog hun zevende, en tot nu toe laatste studioalbum, Jupiter Calling. Het zijn vooral de tinwhistle, de viool en in het bijzonder de stem van Andrea Corr die het Ierse geluid aan de muziek van deze band geven. Forgiven, Not Forgotten is het debuutalbum uit 1995. Het album wordt afgewisseld met verschillende pakkende celtic pop liedjes, een paar instrumentale met viool overheersende traditionele mooie nummers (Erin ShoreAlong With The GirlsThe Minstrel BoyToss The FeathersCarraroe Jig) en Celine Dion en Shania Twain achtige gepolijste en te gladde mid-tempo meezingers. Maar die vind ik dan weer minder oorspronkelijk. Er werden vier singles van dit album uitgebracht: RunawayFogiven Not ForgottenThe Right TimeLove To Love You en Closer. Genoeg nummers wel om dit een goed album te vinden. Samen met Jim Corr mede geproduceerd door David Foster (AT 1760 – The Tubes).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *