(1411) Veldhuis & Kemper – Half Zo Echt (2003)

Ik Wou Dat Ik Jou WasBijzonderTe Blond en het titelnummer Half Zo Echt zijn de beste nummers op deze CD, die uitgebracht is in 2003. De rest valt nogal tegen helaas. Maar misschien komt dit omdat dit meer kleinkunst en cabaret is dan popmuziek. Zo voel ik dat althans. Als cabaretachtige popmuziek (ik weet niet of dit genre bestaat) is het wel een aardige CD, en om deze reden vind ik deze dus beter dan die van JiskefetVan Kooten en De BieHans Teeuwen en Freek de Jonge in mijn 1760 lijst. Echt veel met Nederlandse cabaret en kleinkunst heb ik echter niet. Maar de stemmen van beide heren passen wel mooi bij elkaar. Een aantal liedjes zijn nogal middelmatig, zoals Neem Me MeeLaat Mij MezelfOud Geboren en Zo Voelt ’t Dus. Is te vergelijken met Acda en De Munnik, maar dan met minder diepgang. De meeste liedjes lijken geschreven te zijn door pubermeisjes in slaapkamers met liefdesverdriet, maar die gaan allemaal al heel snel vervelen. Maar toch een paar aardige nummers dus op deze CD. En eigenlijk gewoon gekocht om Ik Wou Dat Ik Jou Was, waarbij ik altijd de behoefte heb om mee te zingen. Opgenomen in Studio Zeezicht in Spaarnwoude (AT 1760 – The Pilgrims) en geproduceerd door oud Bintangs lid Rob van Donselaar.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *