(1413) This Mortal Coil – It’ll End In Tears (1984)

This Mortal Coil was een Brits muziekcollectief onder leiding van producer John Fryer en Ivo Watts-Russell, producer en oprichter van het Britse platenlabel 4AD (AT 1760 – o.a. PixiesFrank BlackThe Breeders en Lush). Watts-Russell en Fryer waren de enige twee officiele leden van de band; alle meewerkende en roterende artiesten die ook op de twee andere albums actief waren, Filigree & Shadow (1986) en Blood (1991) waren allemaal afkomstig van het 4AD label, waaronder leden van Cocteau Twins, Colourbox, Pixies en Dead Can Dance. Het project werd bekend om zijn gothic, dream pop en ethereal wave geluid. Dit debuut werd uitgebracht op 1 oktober 1984 en bereikte plek 38 in de UK Albums Chart. Het openingsnummer Kangaroo (Big Star), werd uitgebracht als single om het album te promoten. Meest spannende nummers die er uitspringen zijn Song To The Siren (Jeff Buckley), Another Day (Roy Harper) Dreams Made Flesh (Dead Can Dance), Holocaust (Big Star) en het instrumentale Fyt (Watts-Russel, Fryer).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *