(1420) Molotov – Apocalypshit (1999)

Deze Mexicaanse rap metal band, actief sinds 1995 en opgericht door Tito Fuentes en Micky Huidobro, zal als het goed is in 2023 het zesde album uitbrengen. Erg actief zijn deze heren dus niet. Maar feit is dat je deze band muzikaal rustig kunt vergelijken met genre-genoten als Rage Against The MachineFaith No MoreUrban Dance Squad en ook wel met Red Hot Chili Peppers. Speelden in het begin van hun carriere op veel Mexicaanse illegale locaties en kregen in 1996 al snel een contract bij Universal Music Latin Entertainment. In 1997 verscheen het debutalbum Donde Jugaran Las Ninas. Apocalypshit (herinneren we ons nog 31 december 1999 toen de wereld blijkbaar op 01-01-2000 scheen te vergaan) was Molotov’s tweede album en meteen bestemd voor de Amerikaanse markt. Wat je hoord is een voorliefde voor donkere humor en sociaal commentaar, gezongen en gerapt in zowel het Engels als in het Spaans. Met vette grooves met een sarcastisch randje. Het titelnummer Apocalypshit is gebruikt in de pilotaflevering van Breaking Bad, en is net als Kuleka’s geproduceerd door Gustavo Santaolalla. Het nummer Let It Roll door Gustavo Santaolalla en Mario Caldato Jr. (AT 1760 – Beastie BoysJack Johnson) die de rest van het album heeft geproduceerd.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.