Top 10 Echtparen die speelden op hetzelfde album

Het is niet helemaal zeker of Marlyn Wilson, de toenmalige vrouw van Brian Wilson, inderdaad de achtergrondzang heeft gedaan op het nummer You Still Believe In Me op Pet Sounds van The Beach Boys. Ik heb dit echtpaar toch op de eerste plek van deze top tien laten staan. Ik kan me er namelijk wel iets bij voorstellen dat je dat kan horen. Marilyn Wilson was namelijk een goede zangeres, en als je naar haar eigen muziek luisterd, (van The Honeys), dan zou het zo maar kunnen dat haar stem inderdaad in het koortje van dit nummer zit verstopt. Op het album van Sandy Denny, Sandy genaamd, spelen twee echtparen. Op het album van Louis Prima, doet de vrouw van Prima, Keely Smith, de zang op het hele album. Rasa Davies, de vrouw van Ray Davies, op het album van The Kinks is op een nummer te horen. En op het album van Jackson Browne zijn Russ Kunkel en Leah Kunkel te horen op drie nummers als bassist en als zangeres. De echtparen op de andere vier albums behoeven denk ik geen introductie.

  1. (2) Brian Wilson & Marilyn Wilson (The Beach Boys – Pet Sounds)
  2. (35) Paul McCartney & Linda McCartney (Paul McCartney & Wings – Band On The Run)
  3. (37) John Lennon & Yoko Ono (John Lennon – Plastic Ono Band)
  4. (60) Sandy Denny & Trevor Lucas (Sandy Denny – Sandy)
  5. (60) Richard Thompson & Linda Thompson (Sandy Denny – Sandy)
  6. (96) Richard Farina & Mimi Farina (Richard and Mimi Farina – Celebrations For A Grey Day)
  7. (102) Louis Prima & Keely Smith (Louis Prima with Sam Butera & The Witnesses – The Wildest!)
  8. (111) Ray Davies & Rasa Davies (The Kinks – Face To Face)
  9. (118) Ian Tyson & Sylvia Tyson (Ian & Sylvia – Four Strong Winds)
  10. (127) Russ Kunkel & Leah Kunkel (Jackson Browne – Jackson Browne)
This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.