(1427) Everything Everything – Get To Heaven (2015)

Een van die bands met een dubbel woord in de bandnaam (AT 1760 – o.a. Talk TalkXiu XiuDanger DangerDuran Duran en Holy Holy) en afkomstig uit Manchester (AT 1760 – o.a. The SmithsVan Der Graaf GeneratorThe Stone Roses en Oasis). Het was het derde album van de band, nadat het eerste al in 2010 verscheen: Man Alive. Get To Heaven gaat vooral over angst, met onderwerpen als oorlog, godsdienst, extremisten, charlatans, manipulatie, klimaat en samenzweringen. Het is zondermeer een sterk een afwisselend album, mooi en helder geproduceerd. Het nummer No Reptiles, een van de sterkste nummers van de CD, gaat bijvoorbeeld over dat wereldleiders geen reptielen zijn maar gewoon zachtgekookte eieren die op de groene mannetjes wachten. Get To Heaven is geen gitaarplaat maar in een paar nummers is het gitaarwerk wel wat prominenter aanwezig, zoals in To The BladeDistant Past en Zero Pharoah. Het is meer een atmosferische ambient droomplaat, zeer kleurrijk wel. Met de soms falsetto stem van de zanger die constant blijft boeien, zelfs ook als hij gaat rappen. We Sleep In Pairs is een hartverscheurend nummer. President Heartbeat klinkt als het Yes van Horn en Downes. En verder met invloeden van RadioheadElbow en Muse. Ja, een charmant album. Mooi gemaakt. Samen met Everything Everything geproduceerd door Stuart Price (AT 1760 – The Killers). En uitgebracht door RCA Victor (AT 760 – o.a. David Bowie, Jefferson AirplaneElvis PresleyHarry BelafonteLou Reed, en Iggy Pop).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.