Bob Dylan – Fragments: Time Out Of Mind Sessions: The Bootleg Series Vol. 17 (2023)

Alweer twee jaar geleden verscheen Vol. 16. Net als de vorige keren heb ik de standaard 2CD als de 5CD box gekocht (en nee, het kopen van de 10LP Box gaat me weer te ver). Het werd uitgebracht op 27 januari van dit jaar. Deze 5CD box bestaat uit remixes, outtakes, demos, alternate versions en live recordings van het uit 1997 afkomstige Time Out Of Mind album, geproduceerd door Daniel Lanois. Time Out Of Mind wordt door fans en critici alom geprezen als een van Dylans beste albums. Love SickCold Irons BoundCan’t WaitNot Dark Yet en Make You Feel My Love op dit album zijn favoriete nummers van veel Dylan fans, en zijn door veel artiesten gecoverd. Het was het eerste album met originele nummers sinds Under The Red Sky in 1990 verscheen. Van deze uitgave bestaat CD1 uit een remix van het originele album. Je moet goed luisteren wil je het verschil horen, maar als je dat ontdekt, kom je er achter dat deze versies met andere arrangementen, je toch dichter bij hem brengt. CD2 bestaat uit outtakes en alternatieve versies van Dreamin of YouRed River ShoreLove SickNot Dark YetCold Irons BoundStanding In The Doorway en Mississippi (dat oorspronkelijk op Time Out Of Mind terecht had moeten komen maar het album niet haalde, maar verscheen op Love And Theft). Ook staat er een mooie cover op van de traditional The Water Is Wide. Op CD3 staan weer andere versies van Love SickDirt Road BluesCan’t WaitRed River ShoreMarchin’ To The CityMake You Feel My LoveMississippi‘Till I Fell In Love With You en Cold Irons Bound. CD4 bestaat uit liveopnames van 1998 tot 2001, van concerten samen met Larry Campbell, Bucky Baxter, Charlie Sexton, Tony Garnier en David Kemper. CD5 is een bonus CD en bestaat uit twaalf alternatieve takes die ook al eerder zijn uitgebracht op The Bootleg Series Vol.8 Tell Tale Signs, met weer andere versies van MississippiCan’t WaitDreamin’ Of YouRed River ShoreMarchin’ To The CityCold Irons Bound en Tryin To Get To Heaven. Uitgebracht door Columbia Records.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged , . Bookmark the permalink.