De keuze van een album van een bepaalde Band of Artiest

(991) Bonnie ‘Prince’ Billy – Beware

Ik heb maar twee albums van Bonnie ‘Prince’ Billy: Beware en Is It The Sea? Bonnie ‘Prince’ Billy is eigenlijk Will Oldham. Een interessante man met een hartverscheurende mooie stem, die onder verschillende pseudoniemen werk heeft uitgebracht. Als Will Oldham heeft hij van 1993 tot en met 1997 vijf albums uitgebracht, als Bonny ‘Prince’ Billy staat de teller inmiddels op drieentwintig, en onder zijn eigen naam, als Bonny’Prince’ Billy, als Palace Music, Palace Songs en Palace Brothers zijn er meer dan dertig EP’s van de man verschenen. Beware, uit 2009, is het enige studioalbum dat ik van hem heb. Die andere CD is een livealbum. Opgenomen in Queen’s Hall in Edinburgh, samen met de Schotse folk band Harem Scarem en drummer/zanger Alex Neilson van The Trembling Bells, tijdens een toernee door Schotland en Ierland in 2006. Deze CD is echt prachtig: de muziek gaat dwars door je ziel, zeer de moeite waard. Luisterend hiernaar had Bonny Billy voor hetzelfde gemak zomaar lid van The Band kunnen zijn. In 2021 heb ik nog Superwolves gekocht, een samenwerking met Matt Sweeney. Natuurlijk had ik veel meer van deze artiest moeten kopen. Misschien dat het er ooit nog eens van komt. Voor m’n gevoel muzikaal te vergelijken met Sufjan Stevens.

This entry was posted in CD Verzameling. Bookmark the permalink.