De uitklaphoes van de LP #70

Ship Arriving Too Late To Save A Drowning Witch van Frank Zappa

Er staan zes nummers op deze LP. En ze zijn niet allemaal fantastisch. SATLTSADW is niet bepaald mijn favoriete Zappa album, nee. Maar mijn favoriete nummers op deze LP zijn wel Valley GirlDrowning Witch en Envelopes. Die andere drie nummers No Not NowI Come From Nowhere en Teen-Age Prostitute, gezongen door stemcoach Lisa Popeil, zijn redelijk tot goed. Zappa was in alles wat hij deed natuurlijk geniaal, een unieke gitarist en componist. En wist ook anderen (Steve Vai, Scot Thunes, Arthur Barrow, Patrick O’Hearn, Ed Mann, Tommy Mars) met wie hij samenspeelde tot grote hoogten te brengen. Op Valley Girl is de toen veertien jarige dochter Moon Zappa improviserend te horen. Valley Girl is toen op single uitgebracht en het was in een aantal landen nog een hit ook. Dit nummer (like barf out, gag me with a spoon, gross, i’m sure, totally) is wel weer een van mijn twintig favoriete nummers van Zappa, denk ik wel. De LP zelf kwam in 1982 uit, en ik moet zeggen dat ik het toen een beetje vond tegenvallen. Ik was toen wel al een Zappa fan. Na Sheik Yerbouti, Joe’s Garage Act I, Acts II & III, Tinsel Town Rebellion en You Are What You Is, die toen in een korte tijd uitkwamen (Orchestral Favorites, Shut Up ’n Play Yer Guitar, Shut Up ’n Play Yer Guitar Some More en Return Of The Son Of Shut Up ’n Play Yer Guitar niet meegerekend) vond ik deze de minste. Uitgebracht door Munchkin Music/CBS.

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.