(1435) Dinosaur Jr. – Where You Been (1993)

Het eerste album van Dinosaur Jr. verscheen al in 1985. Het laatste in 2021. Met rumourige periodes er tussen in. Er was het ontslag van een bassist, de drummer die er mee ophield. En in 1997 was de band tijdelijk uit elkaar en vanaf 2005 weer bij elkaar. In 2021 verscheen er weer een nieuw album. Met dezelfde bezetting als deze uit 1993: met J Mascis als zanger en gitarist, Mike Johnson op bas, en Murph op drums. Dinosaur Jr. was een toonaangevende band in de alternative, indie en grunge rockscene van de jaren tachtig en negentig toen de albums Dinosaur (85), You’re Living Al Over Me (87), Bug (88), Green Mind (91), Where You Been (93), Without A Sound (94) en Hand It Over (97) verschenen. Minder commercieel succesvol misschien dan NirvanaR.E.M. en Pixies, maar zeer zeker net zo belangrijk. Met gebruik van veel feedback en distortion is Where You Been een geweldige gitaarplaat. Wat mij betreft een klassieker. Beter dan In Utero van Nirvana uit hetzelfde jaar. Heerlijk rommelig en met een stem van Mascis dat constant schuurt. De man weet veel gevoel overal in te leggen. Het begin van het openingsnummer Out There doet gewoon aan de Jimi Hendrix versie van All Along The Watchtower denken. What Else Is NewOn The WayGet Me en Goin Home zijn geweldige nummers. Luisterend naar dit album had Dinosaur Jr. zomaar Crazy Horse als begeleidingsband van Neil Young kunnen vervangen. Daar doen ze beslist niet voor onder. En bovendien: J Mascis is een geweldige gitarist.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.