Obituary – Dying Of Everything (2023)

Obituary is een Amerikaanse deathmetalband, opgericht in Tampa, Florida, in 1984. Het was een van de eerste acts in de ontwikkeling van het death metal genre, zeker in Florida (Death, Nasty Savage, Decide, Morbid Angel), maar ook wereldwijd. De huidige bezetting van de band bestaat uit zanger John Tardy, drummer Donald Tardy, ritmegitarist Trevor Peres, bassist Terry Butler en leadgitarist Ken Andrews Jr.. Dying Of Everything is het elfde album van de band. Met lekkere vette gitaarriffs en zeker functionele gitaarsolo’s, zoals je van death metal dus kunt verwachten, is dit album een echt monster. En de drummer lijkt me een beest. Ik kende deze band nog niet. Maar ik moet zeggen dat dit een uitstekende CD is. Lekker rauw, strak en explosief. Het is overrompelend en meedogenloos. Wat ze hiervoor ook hebben uitgebracht: ik ben in ieder geval een nieuwe fan. Een beetje laat misschien. Beste nummers zijn wat mij betreft WarDying Of EverythingMy Will To Live, Be Warned en Torn Apart. Uitgebracht door Relapse Records (Raspberry Bulbs – Before The Age Of Mirrors, 2020).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.