Bruce Springsteen – Only The Strong Survive (2022)

Only the Strong Survive is het eenentwintigste studioalbum van Springsteen, uitgebracht op 11 november 2022. Het album is een coveralbum met R&B- en soulnummers uit de jaren zestig van bands en artiesten als Jerry Butler, Commodores, The Walker BrothersFour TopsThe TemptationsWilliam Bell en Ben E. King. Gedeeltelijk opgenomen in zijn Thrill Hill studio in New Jersey, na zijn sessies voor Letter to You met de E-Street Band (2020). Er staan een paar mooie nummers op zoals Night Shift, 7 Rooms Of GloomThe Sun Ain’t Gonna Shine AnymoreTurn Back The Hands Of TimeHey Western Union ManI Wish It Would RainDon’t Play That Song en Any Other Way, waarin Springsteen soms behoorlijk diep gaat in zijn devotie voor al deze nummers uit zijn eigen jeugd. Het album werd geproduceerd door Ron Aniello (ook de producer van de Springsteen albums Wrecking Ball, High Hopes, Western Stars,, Letter To You) die op alle nummers ook meespeelt. Springsteen zelf speelt op een paar nummers gitaar, keyboards en piano en op negen van de in totaal vijftien nummers zingt hij alleen maar. De hoornblazers op het album zijn de leden van Springsteen’s E-Street Horns. Het bevat ook twee duetten met Sam Moore (Sam & Dave) genaamd Soul Days en I Forgot To Be Your Lover. Met andere woorden een zeer smaakvol album, waarop hij soms niet (want een beetje plichtmatig helaas) maar soms vaak ook wel de soul weet te vangen. Uitgebracht d0or Columbia (Bob DylanAC/DCGabriel Ross, 2021).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.