(1452) Malcolm McLaren – Waltz Darling (1989)

Malcolm McLaren, producer, manager, impresario en geniale mediamanipulator (overleden in 2010), had met Waltz Darling in ’89 een perfecte dansplaat gemaakt. Als manager van bands als de New York DollsSex PistolsAdam and the Ants en Bow Wow Wow, was deze man zijn tijd ver vooruit. En met dit album bleek hij al eerder Deep In Voque te zijn dan Madonna een jaar later. Er staan een paar aardige catchy nummers op. Perfect geproduceerd door Bootsy Collins, Phil Ramone, David A. Stewart en McLaren zelf. House Of The Blue Danube, met Bootsy Collins op bas en jawel Jeff Beck op gitaar, Something’s Jumpin’ In Your ShirtWaltz DarlingShall We DanceDeep In VoqueCall A Wave (ook met Jeff Beck) en Algernon’s Simply Awfully Good At Algebra, allemaal best wel vermakelijk. Een heel apart album met verschillende invloeden. Klassieke muziek van Johan Strauss II, dance, The Bootzilla Orchestra, Lisa Marie (model en actrice) Jeff Beck en Bootsy Collins. Wat wil men op de dansvloer nog meer. Inventief, sensueel, zwoel en origineel. En een soort van eerbetoon aan The Houses of La Beija, Extravaganza, Magnifique, St. Laurent, Omni, Ebony en Dupree. Waltz Darling! Gedeeltelijk geproduceerd in Abbey Road Studios (AT 1760 – o.a. The Beatles, Pink Floyd, Camel en Renaissance) en The Hit Factory in New York City (AT 1760 – The Stooges).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.