Thee Sacred Souls – Thee Sacred Souls (2022)

Bij het beluisteren van de eerste minuut van dit debuutalbum weet je dat het meteen goed zit. Dit is muziek dat met liefde, zorg en toewijding is gemaakt. Prachtige dromerige retro- en vintage soul dat je terugbrengt naar de jaren zestig: naar Otis ReddingMarvin GayeWilson Pickett en Archie Bell & The Drells. Als een ode aan de Philli-, Northern en Southern soul. Dat dit soort muziek nog steeds gemaakt wordt geeft de muziekliefhebber moed. De prachtige zang van songschrijver Josh Lane, die als laatste aansloot bij dit trio uit San Diego: bij drummer en gitarist Alex Garcia en bassist Sal Samano. De achtergrondzangeressen Jensine Benitez en Tatiana Sandata, het mooie koperwerk van trompet, saxofoon en trombone, de pakkende orgelriedeltjes en het sfeerrijke gitaarwerk; geven al deze nummers iets speciaals. Met oprechte en gevoelige nummers als Can I Call You RoseWeak For Your LoveEasier Said Than Done en For Now. Een band om in de gaten te houden. Uitgebracht door Daptone Records (AT 1760 – Charles Bradley).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.