(1457) Ratt – Out Of The Cellar (1984)

Out Of The Cellar was het debuutalbum van Ratt. Het verscheen in 1984. Ratt was in de jaren tachtig van de vorige eeuw een populaire band. Net als dit album dat uitermate goed verkocht. De singles, Round And RoundWanted Man en Lack Of Communication die ervan verschenen, werden veel op de radio gedraaid en op MTV vertoond. Hoewel glam metal niet mijn favoriete metal genre is, heeft dit album zeker een hoog entertainment gehalte en een bepaalde aantrekkingskracht. Niet door de cheesy gitaarbewegingen in de video’s of door hun haardracht en make-up, maar door de muziek zelf op deze CD. Het is nog net donker, duister en gruizig genoeg om hiervoor te vallen. En beslist door de meezingrefreinen, de vele gitaarsolo’s van de twee gitaristen, Robbin Crosby en Warren DeMartini, is het album in een bepaald opzicht best wel verslavend. In Your Direction is een van mijn favoriete nummers. Het is glamoureuze haar metaal in al zijn glorie. Lekker overdreven vet. Zoals rock hoort te zijn. Het model op de cover is overigens Tawny Kitaen, die ook in een aantal video’s van Whitesnake acteerde (o.a. Here I Go Again). Geproduceerd door Beau Hill in Village Recorders (AT 1760 – Frank ZappaGene ClarkSteely DanSupertramp) en Sound City Studios (AT 1760 – NirvanaKyussMavis Staples) in Los Angeles en uitgebracht door Atlantic Records (AT 1760 – Champion Jack DupreeAretha FranklinLed ZeppelinManassasSolomon Burke en Big Joe

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.