Ann Arbor Blues Festival 1969

Het Ann Arbor Blues Festival, was een muziekfestival in Ann Arbor, Michigan, en de voorloper van het Ann Arbor Blues and Jazz festival dat in 1972 begon, dat werd gehouden op de campus van de Universiteit van Michigan. Het was het allereerste Blues festival in Noord-Amerika waarop een aanzienlijk aantal grote bluesartiesten werden geboekt om op dezelfde affiche op te treden. Het werd opgericht en georganiseerd door een groep studenten van de Universiteit van Michigan, onder leiding van Cary Gordon, een inwoner van Detroit, en John Fishel, die opgroeide in Cleveland en van de Tulane University naar Michigan was overgestapt. Het festival werd gesponsord door de universiteit met hulp van het Canterbury House: een bisschoppelijke groep die een folkclub in Ann Arbor bezat. Om meer kennis te vergaren over de blues, maakten Fishel en andere studenten een excursie naar Chicago. Daar ontmoetten ze Bob Koester, eigenaar van de Jazz Record Mart en Delmark Records, waar hij een bluesplatenlabel runde in de kelder van zijn platenzaak. Ariesten die op het festival optraden waren Muddy WatersB.B. KingHowlin’ WolfSon HouseMississippi John Hurt, Luther Allison, Magic SamBig Joe Williams, Big Mama Thornton, Arthur ‘Big Boy’ Crudup en Clifton Chenier. In 1970 werd er een tweede editie georganiseerd met als artiesten: Carey Bell, Buddy Guy, Junior Parker, Sunnyland SlimHound Dog Taylor, Johnny Young, Bobby Bland, Juke Boy Bonner, Pee Wee Crayton, Lowell Fulson, John Jackson, Papa George Lightfoot, Mance Lipscomb, Big Joe Turner, Robert Pete Williams en Eddie Cleanhead Vinson. Het daaropvolgende jaar werd het festival geannuleerd omdat de universiteit het festival niet meer wilde financieren. De editie van 1972 was vervolgens het Ann Arbor Blues and Jazz Festival gaan heten. Hoofdacts waren toen Miles Davis en Ray Charles. Maar onder bluespuristen wordt het Ann Arbor Blues Festival van die van 1969 over het algemeen nog het meest beschouwd als een legendarisch evenement.

Artiesten in mijn 1760 lijst die op het Ann Arbor Blues Festival in 1969 hebben opgetreden:

  1. (19) Howlin’ Wolf
  2. (20) Big Joe Williams
  3. (22) Lightnin’ Hopkins
  4. (24) Arthur ‘Big Boy’ Crudup
  5. (27) Muddy Waters
  6. (28) Mississippi Fred McDowell
  7. (40) Magic Sam
  8. (51) Otis Rush
  9. (182) T-Bone Walker
  10. (188) B.B. King

This entry was posted in Blog, Top 10. Bookmark the permalink.