William Bell – Never Like This Before: The Complete ‘Blue’ Stax Singles 1961-1968 (2022)

Veteraan en southern soulman William Bell was een van de eerste grote soulzangers die opnam voor het legendarische Stax label in Memphis. In die tijd componeerde hij en nam hij veel nummers op die terecht als klassiekers worden beschouwd. Van zijn Stax debuut You Don’t Miss Your Water tot het klassieke bluesnummer Born Under A Bad Sign tot zijn hitduet Private Number met Judy Clay. De verzamelaar Never Like This Before beslaat de eerste zeven jaar van Bell’s Stax catalogus waarop alle veertien singles staan (A en B kanten) die uitkwamen op Stax’s originele blauwe labelontwerp met het Stack Of Records logo. Onder de klassiekers die aan bod komen zijn You Don’t Miss Your WaterEvery Day Will Be Like A Holiday en zijn ode aan zijn Stax labelgenoot Otis Redding: A Tribute To A King. Bell wordt op alle tracks ondersteund door leden van de legendarische Stax huisband Booker T &the MGs en de Memphis Horns.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.