(1468) M.I.A. – Kala (2007)

Mathangi “Maya” Arulpragasam, bekend onder haar artiestennaam M.I.A. (dat staat voor Missing In Action), is een Britse rapper. Haar muziek combineert elementen van alternative dance, elektronica, hiphop en world. Kala was het tweede album van M.I.A., die dit album opdroeg aan haar moeder. Opgenomen op verschillende locaties over de hele wereld, waaronder India, Angola, Trinidad, Liberia, Jamaica en Australië. Kala bevat prominente invloeden uit Azie, Afrika, samples van The Clash (Straight To Hell), Jonathan Richman, Bollywood- en Tamilfilms en funk carioca (uit Brazilie). Beste nummers zijn JimmyBamboo Banga en Paper Planes. Uitgebracht door XL Recordings (AT 1760 – Vampire WeekendElvis Perkins in DreamlandThe HorrorsAtoms For Peace en The Prodigy).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.