Vieux Farka Toure – Les Racines (2022)

Vieux Farka Toure, zoon van Ali Farka Toure, overleden in 2006, is net als zijn vader ook alweer heel wat jaren bezig om de boodschap van de West-Afrikaanse muziek wereldwijd uit te dragen. Zijn eerste album Vieux Farka Toure verscheen in 2007. En in 2010 trad hij op tijdens de openingsceremonie van het WK Voetbal in Zuid-Afrika. Les Racines is inmiddels zijn negende album (en zijn zesde officiele studioalbum), en keert de zanger/gitarist hiermee terug naar de oorspronkelijke Songhai, ook wel bekend als de Malinese Desert Blues. Met behulp van een groot aantal gastmuzikanten van onderandere Amadou Sidiki Diabate en Amadou Bagayoko van Amadou & Mariam op de kora, is deze Afrikaanse stijl van de blues met veel echo en galm een feest voor elke gitaarliefhebber. Echt geweldige muziek. Uitgebracht door World Circuit (Afel Bocoum 2020, Oumou Sangare 2022).

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.