(1469) Laura Mvula – Sing To The Moon (2013)

Uitgebracht in 2013. En blind gekocht nadat ik haar had gezien bij The Graham Norton Show in dat zelfde jaar. Sing To The Moon heeft een aantal jazz en soul invloeden dat je hier en daar doet terugdenken aan de jaren zestig van de vorige eeuw. De vergelijking met Nina Simone is er soms wel degelijk. Maar deze retro soul, want dat is het denk ik (AT 1760 – Amy Winehouse, Joss StoneDuffySelah Sue en Lauryn Hill), zorgt toch voor net te weinig opwinding helaas. Hoewel het er om spant. De zangeres heeft wel een mooie stem die veel op en neer gaat. En dat is het vooral. Maar ze weet mij niet helemaal bij de keel te grijpen. Het blijft allemaal net onder de oppervlakte zitten. Misschien is het allemaal toch wat te zoetsappig. Beste tracks zijn het openingsnummer Like The Morning DewGreen Garden en Diamonds. Die zijn wel heel mooi. Het album is prachtig geproduceerd (Steve Brown) met de stem van Mvula constant op de voorgrond. Uitgebracht door RCA Victor (AT 1760 – o.a. David BowieJefferson AirplaneElvis PresleyHarry Belafonte en Lou Reed).

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.