(1487) Field Music – Field Music (Measure) (2009)

Dit album uit 2009 heet eigenlijk gewoon Field Music. Maar om verwarring te voorkomen met het debuutalbum uit 2005, staat dit album echter bekend als Field Music (Measure). Het was het derde album van de band. Het was een nieuwe start, nadat de twee broers, Peter en David Brewis, in 2008 allebei een soloalbum hadden gemaakt. Blijkbaar was de inspiratie onuitputtelijk om gezamelijk de studio weer in te gaan, want deze dubbele CD bevat maar liefst twintig nummers, waarvan er minstens vijftien van een hoge kwaliteit zijn. Het doet sterk aan de muziek van 10cc denken. Het zijn kunstzinnig gemaakte popliedjes die knap in elkaar zitten, met mooie harmonieen, intelligent gemaakte arrangementen, complexe songstructuren, en molodieen die blijven hangen. Them That Do Nothing, First Come The Wish, Let’s Write A Book en The Wheels Are In Place zijn mooie voorbeelden daarvan. Met de invulling van de hoekige gitaarpartijen zondermeer als doeltreffend te beschouwen en het gebruik van de strijkers (viool, cello, viola, cornet) dat haast kamermuziek is, is dit zeer geslaagd allemaal. Alles lijkt precies op de goede plek te vallen. Het is een caleidoscopische verzameling van liedjes voor een uitdagende luisterevaring. Pop met een hoofdletter P. Uitgebracht door Memphis Industries.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.