(1486) Phoenix – Wolfgang Amadeus Phoenix (2009)

Phoenix is een Franse indiepopband uit Versailles, en heeft tot 2017 zes albums uitgebracht: United, Alphabetical, It’s Never Been Like That, Wolfgang Amadeus Phoenix, Bankrupt en Ti Amo. De band heeft verschillende keren in het voorprogramma gestaan van Air. Op Wolfgang Amadeus Mozart, welk album in 2009 een Grammy Award heeft gewonnen, staan drie singles Lisztomania1901 en Lasso. Het zijn misschien (met name Lisztomania en 1901) meteen ook wel de beste nummers van dit album. Vooral door deze nummers vind ik dit album eigenlijk net iets beter dan bijvoorbeeld die van Field MusicBye Bye Bicycle en Mew (met wie ik deze muziek een beetje vergelijk), met hun albums uit 2009 in mijn 1760 lijst. Ook al scheelt het niet zo veel. Het album is dan wel prima om naar te luisteren, maar helaas lijken teveel nummers nogal op elkaar. Het is ietwat steriele oppervlakkige synthesizer muziek dat helaas een beetje eentonig is, ik denk vooral door de zanger van de band, want zijn stem gaat me snel vervelen. En inderdaad geschikt voor achtergrondmuziek voor een reclamefilmpje voor een automerk, waarvoor een nummer dus gebruikt is.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.