(1498) Zero 7 – Simple Things (2001)

Is te vergelijken met Moon Safari van het Franse Air uit 1998. Net even anders maar wel minder goed. Van het duo Henry Binns en Sam Hardaker, die een aantal muzikale elementen van gorgelende, fonkelende en rinkelende keyboards, klassieke strijkersarrangementen en soul, tot een ontspannende, krachtige golf van geluiden hebben gemixt, met nauwelijks aanwezige baslijnen. Akoestische gitaren, ook op de achtergrond, creeren rollende melodieën die niet vervelen, in een samensmeltende sfeer van best wel veel luistergenot. Simple Things is een tikkeltje eigenzinnig maar wel heerlijk om naar te luisteren. Dromerige lounge en downtempo, relaxte muziek dat levendig en kalmerend werkt op de luisterspieren. Het album duurd maar liefst eenenzestig minuten. Maar het is geen opgave om dat in zijn geheel achter elkaar te beluisteren. Er staan best wel veel hoogtepunten op. Voornamelijk instrumentale nummers, maar ook een aantal met het gepassioneerde, energieke en croonende gezang van de drie gastvocalisten, die prima passen in de slimme arrangementen. In The Waiting Line is zo’n nummer. Out Of Town is een hedendaagse versie van muziek die je vroeger in de jaren zeventig bij politieseries kon horen (Koyak, Hill Street Blues, Streets of San Fransisco). Simple Things is een geslaagd album om mee wakker te worden. Al zijn de laatste twee nummers Likufanele (met een Afrikaans koor) en End Theme dan weer iets minder. Vooral dat laatste nummer had er wat mij betreft niet op gehoeven.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.