The Wool Hall, Bath

The Wool Hall was een residentiele opnamestudio in het dorp Beckington, vlakbij het plaatsje Bath, in Somerset, Engeland. Het gebouw dateerte uit de 16e eeuw, toen Beckington het centrum was van de wolhandel in Somerset. Voor een tijd werd het geassocieerd met het nabijgelegen Beckington Castle en in de negentiende eeuw werd het gerestaureerd als huis en winkel. In 1968 werd The Hall een monumentaal pand. In de jaren tachtig werd The Wool Hall omgebouwd tot een opnamestudio door Tears For Fears, die het gebruikte om het album Songs From The Big Chair op te nemen. In 1986 werd het atelier geopend voor gebruik voor andere kunstenaars. Van Morrison kocht de studio in 1994, nadat hij er al vijf albums had opgenomen, en diende het als een van zijn belangrijkste opnamestudio’s en een winkel voor een grote verzameling analoge mastertapes die hij had opgenomen tijdens zijn decennialange muzikale carriere. In augustus 2002 zette Van Morrison de studio te koop voor iets minder dan een miljoen pond, en werd het het jaar daarop een privéwoning en een studio. Muziekproducent Denis Ingoldsby kocht The Wool Hall in 2005 en gebruikte het als uitvalsbasis tot 2009 totdat hij verhuisde naar Marsh Lock, Henley aan de Theems.

This entry was posted in Blog and tagged , , , . Bookmark the permalink.