(1542) West Side Story – Leonard Bernstein & Stephen Sondheim (1985)

Origineel natuurlijk een Broadway musical voor het eerst opgevoerd in 1957, en in 1961 verfilmd, maar ik heb van dit meesterwerk de opera uitvoering. Geen zware opera, maar eigenlijk meer een kruising tussen musical en opera. Met Kiri Te Kanawa in de rol van Maria en Jose Carreras in de rol van Tony. Wie kent West Side Story niet? MariaI Feel PrettySomewhereAmericaJet SongMambo en Tonight, zijn allemaal magische nummers. Er zijn in de loop der jaren veel uitvoeringen van deze oorspronkelijke musical geweest. Jazz uitvoeringen van Stan KentonOscar Peterson en Dave Brubeck, pop en rock uitvoeringen en talloze andere musical premieres. Steven Spielberg heeft in 2021 zelfs een nieuwe filmversie op de markt gebracht. Romeo and Juliet, Maria en Tony, Montaques and Carpulets, en de Jets en de Sharks. West Side Story heeft eeuwigheidswaarde. Ook dat zou William Shakespeare nooit hebben kunnen vermoeden. Uitgebracht door Deutsche Grammaphon.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , . Bookmark the permalink.