De uitklaphoes van de LP #47

Live Killers van Queen

Ik had in mijn jeugd al alle LP’s van Queen in mijn bezit toen deze live LP uitkwam in 1979. Jazz was een jaar eerder al verschenen. Voor mij was dit album een sensatie. Voor het eerste hoorde ik van al die nummers de live uitvoeringen. Maar toch was het wel een beetje een teleurstelling. Er stond bijvoorbeeld geen enkel nummer op van Queen II. En van Queen I alleen maar Keep Yourself Alive en van Sheer Heart Attack alleen maar Killer QueenBrighton Rock en Now I’m Here. Ik had juist ook nummers als Great King RatLiarDoing All RightMy Fairy KingThe Fairy Feller’s Master StrokeThe March Of The Black QueenOrge BattleStone Cold CrazyBring Back That Leroy Brown en The Prophet Song live op dit album willen horen. Daar was ik zeer benieuwd naar. Maar goed, een kinderhand was snel gevuld. Ik telde mijn zegeningen dus met de uitvoeringen van Keep Yourself AliveNow Im HereBrighton RockDeath On Two Legs (Dedicated To…)Tie Your Mother Down en We Will Rock You (er staan twee versies van dit nummer op dit album, een snelle en een langzame, en de snelle versie is de allerbeste versie die ik ken: het pompt, het zuigt en is ruig en rauw). Maar ik moet zeggen dat ik ook Let me Entertain You en Mustapha van het Jazz album ook helemaal te gek vond. Ik heb deze LP helemaal grijs gedraaid. Hoe vaak ik wel niet luchtgitaar heb meegespeeld met Brian, mee heb gedrumd met Roger en meegezongen met Freddie, is niet te achterhalen. Deze LP gaf mij toendertijd als zestienjarig jochie het ultieme rock gevoel. Met geluid van de beste band ter wereld. Nu denk ik daar inmiddels anders over. Queen is nog steeds een van mijn favoriete bands maar heb door de jaren heen uiteraard vele andere soorten muziek ontdekt. Toch, Live Killers, is een van de beste livealbums ooit gemaakt en is ook mijn favoriete livealbum van de band. Uitgebracht door EMI. Brain May was tijdens deze concerten gewoon awesome. Alle vier waren ze dat trouwens.

This entry was posted in LP Verzameling. Bookmark the permalink.