Lucinda Williams – Bob’s Back Pages: A Night of Bob Dylan Songs (2021)

Hulde aan Lucinda Williams. Heeft eindelijk ook een Dylan coveralbum uitgebracht, maar blijft volstrekt zichzelf. En dan bedoeld in de zin alsof je naar eigen composities van haar luisterd en niet naar gewoon liedjes die na worden gedaan. In principe is dit hetzelfde verhaal als dat ik bij Chrissie Hynde over haar album Standing In The Doorway: Chrissie Hynde Sings Bob Dylan heb geschreven. Vond ik dat album al goed: deze vind ik veel beter. Misschien omdat ik meer met Williams heb dan met Hynde. Uitgebracht als Lu’s Jukebox volume 3 (er zijn in 2021 6 verschillende albums van deze serie door haar uitgebracht met aandacht voor Tom Petty, Muscle Shoals, Country klassiekers, Kerst en The Rolling Stones). In feite is dit een livealbum opgenomen met een complete band in The Room & Board Studio in Nashville. Met mooie covers van It Takes A Lot To Laugh It Takes A Train To CryEverything Is BrokenPolitical WorldMan Of PeaceNot Dark YetMeet Me In The MorningBlind Willie McTell (dat het enige nummer is dat ook op die van Chrissie Hynde staat) Queen Jane Approximately en Idiot Wind. Ja, Lucinda Williams stelt niet teleur. Een prachtig album. Uitgebracht door Highway 20 Records/Thirty Tigers.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged , . Bookmark the permalink.