Efterklang – Windflowers (2021)

Nadat van Casper Clausen dit jaar al het album Beter Way was verschenen, die toch best wel de moeite waard is, komt Efterklang (uit Denemarken) waarvan Clausen sinds de oprichting in 2000 lid is, dit jaar ook met een nieuw album. Het zesde inmiddels. Een album over de lente, over kleuren, verandering, en de cyclus van de natuur. Over windbloemen dus. Ook op het label City Slang. Post rock, indie elektronic, geef het maar een naam. Vernieuwend is het dan wel niet, maar als je eenmaal in de stemming bent, pakt het je toch wel. Hold Me Close When You CanDragonflyMindless CenterLiving Other Lives en House On A Feather zijn prima om mee door te komen. En het laatste nummer Abent Sar is wat mij betreft het meest fraaie. Ik denk dat ik dit album net iets minder vind dan die van Clausen. Al zal het niet veel schelen. Af en toe vind ik het best wel fijn om naar dit soort muziek te luisteren. Al heeft het niet mijn voorkeur. Ik probeer me altijd te interesseren voor verschillende soorten klanken. En dus ook voor Efterklang.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.