(1553) I Am Kloot – Natural History (2001)

Natural History was het debuutalbum van deze uit Manchester afkomstige band (Album Top 1760 – o.a. The SmithsVan der Graaf GeneratorThe Stone RosesOasis en New Order) uit 2001, bestaande uit John Bramwell, Peter Jobson en Andy Hargreaves. Maar I Am Kloot (niet te verwarren met het Nederlandse I Am Oak) bestaat niet meer. De band heeft zeven albums uitgebracht. In 2014 verscheen het laatste, From There To Here, een soundtrack van een Engelse televisieserie. Van al die albums die de band heeft uitgebracht, ken ik alleen maar deze, die ik in 2008 ooit gekocht heb. En zeker geen spijt van, nee. Ik heb er altijd gefascineerd naar geluisterd. Want Natural History is prettig in het gehoor liggende akoestische indie pop met folk invloeden. Het zijn kleine miniatuurtjes met jazzachtige arrangementen, lichtvoetig introvert en sfeervol. Morning RainBigger WheelsNo Fear Of FallingLochStorm WarningDark Star en 86 TV’s zijn goede voorbeelden daarvan. Het album komt zeer spontaan bij me over. Het is in wezen zeer simpele muziek, maar zit zodanig in elkaar dat het je meteen raakt.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.