Neil Young – Carnegie Hall 1970 (2021)

Op 4 en 5 december 1970 trad Young twee avonden op in Carnegie Hall. Van dat tweede optreden zijn inmiddels vele bootlegs verschenen. Van dat eerste optreden echter nooit. Young had tot deze avonden pas drie soloalbums uitgebracht: Neil Young, Everybody Knows This Is Nowhere en After The Gold Rush. De optredens in Carnegie Hall waren een paar maanden na het verschijnen van After The Goldrush. Dit zijn zoals altijd weer bijzondere opnames. We horen Young alleen op akoestische gitaar en piano in mooie kale versies van al zijn prachtige matariaal, dat we nu zo goed kunnen dromen, en in een schitterende geluidskwaliteit. Drieentwintig nummers staan op dit dubbelalbum, mooie versies van Down By The RiverCinnemon GirlI Am A ChildThe LonerHelpless en Don’t Let It Bring You Down. Carnegie Hall 1970 is uitgebracht als Official Bootleg Series 01. 

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.