(1554) Live – Throwing Copper (1994)

Mede geproduceerd door Talking Head Jerry Harrison, was Throwing Copper het derde album van Live. Het wordt gezien als het beste werk van de band. Er staan vier singles op Selling The Drama, I AloneLightning CrashesAll Over You en White, Discussion. Met name het nummer Selling The Drama geeft precies aan wat ik zelf altijd met dit album heb gehad: teveel drama dat blijkbaar verkoopt. Om eerlijk de waarheid te zeggen heb ik dit album (en ook twee andere albums die ik van Live heb gekocht) altijd een beetje teveel op de muziek van R.E.M. vinden lijken. Natuurlijk moet je dit album het voordeel van de twijfel geven. Het heeft zeker zijn momenten. Het zit knap in elkaar. Maar wat mij betreft zijn het teveel emotionele uitbarstingen die bij mij niet overkomen, waardoor het voor mezelf vrij emotieloos wordt: het zit dan dus mijn eigen nuchterheid in de weg. Ik vind dit album te goed om het te haten, en ik vind het te slecht om er van te houden. Meer kan ik er eigenlijk niet van maken. Dus daar laat ik het dan maar bij.

This entry was posted in Album Top 1760 and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.