Los Lobos – Native Sons (2021)

Native Sons is een coveralbum van de mannen uit Los Angeles, uit een stad waarin de band zelf ook zo’n belangrijke stempel heeft gezet. “Los Lobos, like the city it calls home, is not any one thing”, staat er in het inlegboekje met grote letters te lezen. En dat is ook wel zo. Het album is een tribute aan twaalf bands en artiesten die de muziek van Los Angeles en zuid-Californie in het verleden vorm hebben gegeven. Sommigen voor mij bekend en sommigen ook voor mij onbekend. Nummers van The Beach Boys, Thee Midniters, WAR, Percy Mayfield, The Premiers, The Blasters, Barrett Strong. Jackson BrowneBuffalo Springfield, en nog een paar meer. Mooie vertolkingen van onderandere The World Is A GhettoBluebird/For What It’s Worth en Jamaica Say You WillFlat Top Joint van The Blasters, van wie Steve Berlin lid was voordat hij bij Los Lobos terechtkwam, swingt de pan uit met een lekker vet gitaargeluid. Een ander uitstekend nummer is Los Chucos Suaves van Lalo Guerrero, de vader van de Chicano muziek, dat je weer mee terug neemt naar de stijl van het Los Lobos debuutalbum Del Este de Los Angeles (Just Another Band from East L.A.) uit 1978, wat ik uiteindelijk toch niet gekozen heb als beste album van LL, maar Kiko. Native Sons is een prima coveralbum en uiteindelijk gewoon weer een ouderwets goed album (met overigens een nieuwe compositie namelijk Native Son) van de mannen uit hun eigen Neighborhood met een rijke muziekgeschiedenis.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.