Top 10 Albums met Aantal Nummers

Er staan nogal wat bekende songs in deze top tien van albums met zeventien nummers deze keer. Om er een aantal te noemen: Foxy Lady, Manic Depression, Hey Joe, Purple Haze, The Wind Cries Mary, Mr. Blue Sky, Sweet Talkin’ Woman, Good Vibrations, Stayin Alive, Night Fever, Jive Talkin, Disco Inferno, Candle In The Wind en Saturday Night’s Alright For Fighting. Albums die in deze top tien staan zijn onderandere die van ELO, Brian Wilson, Kamasi Washington, Manu Chao, Elton John en Peggy Seeger & Irene Scott. Verder staan er twee soundtracks in: Saturday Night Fever van de Bee Gees en Goochelaars & Geesten van Spinvis (wat zeggen wil op de versie die ik heb waarop de tweede CD nummers van de film Man zkt vrouw staan). Het album van Brian Wilson, SMiLe, heet eigenlijk Brian Wilson Presents Smile (het ooit onafgemaakte album van de Beach Boys). Op het album van Jimi Hendrix Are You Experienced staan origineel maar elf nummers, maar ik heb echter een reissue met zes bonustracks dat uitgebracht is in 1997. Op het Bee Gees album Saturday Night Fever staat het nummer More Than A Woman twee keer, een keer uitgevoerd door Tavares en een keer door de Bee Gees zelf. Tenslotte aandacht voor het album van Ewan MacColl, A.L. Lloyd, Roy Harris, Bold Sportsmen All, dat in deze top tien helemaal bovenaan staat, en dat ik als traditionele folk liefhebber op plek zeventien in mijn 1760 lijst heb staan. Dat is werkelijk wonderschone muziek.

This entry was posted in Top 10. Bookmark the permalink.