Watchhouse – Watchhouse (2021)

Dit is het debuutalbum van dit duo uit Capel Hill, North Carolina, als Watchhouse. Maar bepaald nieuw zijn ze niet. Ze hebben alleen de bandnaam veranderd. Als Mandolin Orange timmerden ze namelijk al behoorlijk aan de weg en hebben ze reeds zes albums uitgebracht, en waren ze te bewonderen op o.a Austin City Limits, Newport Folk Festival en Hardly Strictly Bluegrass. In 2019 verscheen nog Tides Of A Teardrop. Watchhouse, het album, is prettig in het gehoorliggende folk, bluegrass en americana: roots muziek met 12 snarige gitaar, contrabas, mandoline, viool, en zang dat apart en samen mooi in het gehoor ligt. Andrew Marlin en Emily Frantz, in het dagelikse leven met elkaar getrouwd, weten constant de boog gespannen te houden. In feite is dit oude muziek in een modern en toegankelijk jasje. Gemoedelijke muziek als een rustiek stromend beekje, gemaakt in een soort van geheime tuin waar het fris en lekker ruikt, dat alleen jij maar kent en met niemand wil delen. De CD duurt maar zevenendertig minuten. Veel te kort. Mandolin Orange kende ik niet, Maar het ontdekken van nieuwe goede muziek is altijd weer spannend. Verschenen op 13 augustus op het Thirty Tigers label.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.