Jackson Browne – Downhill From Everywhere (2021)

Je zou het niet zeggen maar Jackson Browne is ook al weer tweeenzeventig, maar zijn stem is echter geen noot veranderd. Die is nog steeds krachtig en sterk. Ik wordt altijd zeer rustig als ik hem hoor zingen. Downhill From Everywhere is alweer zijn vijftiende studioalbum, zijn eerste sinds zeven jaar (Standing In The Breach). Hij heeft ook nog steeds iets te vertellen, misschien om ons baldinerend weer een lesje te leren, maar van muzikanten als Browne kan ik dat makkelijk hebben. Nummers over menselijke relaties, onrecht en immigranten, spelen op dit album ook weer een belangrijke rol. Browne is altijd een meester geweest om dat altijd op een persoonlijke manier te bezingen. Je kunt namelijk geen hekel aan de man hebben. Zijn muziek spreekt altijd de waarheid, zoals vroeger, maar ook op dit album weer. Het is een heerlijk country rock en pop rock album en er staan prachtige liedjes op, zoals Minutes To DowntimeA Human TouchLove Is LoveUntil Justice Is Real en vooral A Song For Barcelona.

This entry was posted in Nieuw Gekocht and tagged . Bookmark the permalink.